Confidenţialitate

De ce ar merita sau nu un Băsescu sau un Tăriceanu să intre în Parlament? – VIDEO

Ce au în comun Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu? Au fost aliați acum 12 ani, după care au devenit dușmani de moarte pentru aproape un deceniu, după care, acum, dacă le urmăriți discursul și interesele, par a împărtăși o ură profundă la adresa DNA-ului și a Laurei Codruța Kovesi.

Amândoi se consideră oameni de dreapta, dar acest lucru este discutabil pe alocuri în ambele cazuri, dar mai ales în cel al lui Călin Popescu Tăriceanu care este și va rămâne aliat al PSD și după alegerile din acest an.

Ce vor face Traian Băsescu și partidul său dacă vor reuși să intre în Parlament? Teoretic, orice este posibil, inclusiv sau poate mai ales o alianță cu PSD, așa cum Traian Băsescu a făcut deja după alegerile locale… ca să nu se piardă mandatele, zice.

La Brăila sau la Constanța, de exemplu, dar și în Consiliul General al Capitalei s-a mai întâmplat ca PMP să susțină punctual anumite proiecte ale Gabrielei Firea, așa cum a fost la votul pentru alocarea celor 15 milioane pentru Catedrala Mântuirii.

Și Alde și PMP sunt partide aflate la limita pragului electoral și acesta este și motivul pentru care am decis să fac o singură dezbatere utilă din perspectiva campaniei electorale pentru aceste două partide.

Ce îi diferențiază pe Tăriceanu și pe Băsescu? Un singur lucru… Dacă domnul Tăriceanu este mai previzibil decât Sfinxul din Bucegi, Traian Băsescu este mai schimbător decât vântul bătrân ce modelează munții…

De ce ar merita sau nu ar merita un Băsescu sau un Tăriceanu să intre în Parlament?