Confidenţialitate

De astăzi, românii pot intra în Bulgaria fără certificat de vaccinare, teste PCR sau antigen | AUDIO

De astăzi, românii pot intra în Bulgaria fără să prezinte un test RT-PCR negativ, test antigen, certificat de vaccinare sau care să ateste că au trecut prin boală. Decizia se regăseşte într-un ordin al ministrului Sănătății. Restricțiile din Bulgaria au fost ridicate după discuţii cu reprezentanţii industriei Turismului.
Autorităţile din Bulgaria discutau de mult această posibilitate, dar ordinul ministrului Sănătăţii a fost semnat de-abia acum. Motivul: importanţa pentru turism, dar şi faptul că în cele două ţări situaţia pandemiei este asemănătoare.

Vladimir Bereanu, jurnalist din Bulgaria:

”Măsura a fost luată în mod oficial printr-un ordin al Ministrului Sănătății bulgar. Ea este bazată pe un fapt foarte simplu: bulgarii pot să călătorească în Bulgaria fără nici un fel de limitări și situația pandemică în România este cam aceeași ca și în Bulgaria. Așa că este absolut natural ca cetățenii români să poată și ei să călătorească fără nici un fel de control”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bulgaria a păstrat însă interdicția de intrare pentru cetățenii din alte țări, considerate de risc, cum ar fi India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și alte țări din Africa.