Confidenţialitate

David Popovici participă la 4 probe din cadrul Campionatului Mondial de înot juniori. „Potenţialul de a fi mai rapid nu are limite”

Campionatele Mondiale de înot pentru juniori din Peru: David Popovici, principala atracție a competiției, a făcut primele declarații în capitala Lima, unde a avut parte de o primire călduroasă.

Sportivul român, care va concura în 4 probe, a invitat publiculul să asiste la competiții, „să se bucure de spectacol şi să-i aclame pe înotătorii aflați la Lima pentru acest eveniment”.

„Doborârea unui record mondial este un lucru frumos, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?”, a spus, într-o conferinţă de presă, David Popovici.

„Lima este un loc foarte interesant şi a fost o plăcere să vizitez acest oraş. Îmi plac oamenii peruani pe care i-am cunoscut pentru că sunt atât de prietenoşi. Ştiu că Peru va fi o gazdă grozavă (…), iar centrul acvatic este impresionant”, a mai spus sportivul român.

Dublul campion mondial şi european de seniori (100 m liber, 200 m liber) a afirmat că nu are aşteptări mari, nu are fixate obiective dar că, alături de colegi, speră să profite la maximum de atmosfera grozavă.

„Cu sprijinul şi uralele voastre, asta ne va ajuta pe fiecare dintre noi să devenim cea mai bună versiune a noastră, înotând rapid şi distrându-ne”, a mai spus Popovici.

„Cred că am făcut tot ce mi-am dorit ca înotător junior, dar să vedem ce putem face şi poate ne putem surprinde şi săptămâna aceasta”, a concluzionat David Popovici.

În prima zi a Mondialelor de juniori, vor evolua Vlad Stancu în serii la 400 m liber, Aissia Prisecariu şi Rebecca Diaconescu, în serii la 100 m spate, precum şi ştafeta masculină de 4×100 m liber.

Citește și: David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatul European de Natație de la Roma