Confidenţialitate

David Popovici a fost decorat de ministrul Educației | AUDIO

Abia revenit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înotătorul român David Popovici, a fost decorat de ministrul Educației.

Acesta a anunțat că va schimba ordinul de ministru  care, în prezent, nu permite premierea elevilor cu rezultate excepționale la cea mai mare competiție sportivă din lume.

Ministrul Sorin Câmpeanu:

”Elevii cu performanțe deosebite, indiferent de domeniu, să poată fi recompensați de către Ministerul Educației. Trec peste faptul că Jocurile Olimpice nu sunt trecute în calendarul competițiilor recunoscute, pentru moment, de Ministerul Educației. Aceste hibe legislative vor trebui să fie compensate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

David Popovici, în vârstă de doar 16 ani, s-a calificat în finalele mai multor probe la Olimpiada din Japonia, iar în ultimii ani, a obținut 36 de recorduri naționale la 7 probe.

Înainte de olimpiadă, el a devenit campion european la junori.

Elev la Liceul bilingv George Coșbuc din Capitală, înotătorul clubului Steaua a primt mai multe oferte de burse de studiu din străinătate.

David Popovici îi îndeamnă pe părinți să-și ducă copiii la sport:

”Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat și să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport, aș vrea să inspir cât mai mulți părinți să/și ducă copiii să facă un sport . Dar, cum a spus și domnul ministru, se mai întâmpină probleme. Eu mai am doi ani și termin liceul, dar copiii mici și cei care urmează să intre în sistemul școlar au nevoie de acest ajutor al nostru”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.