David Nabarro, OMS: Protecţia facială va deveni o obişnuinţă în urma pandemiei

Un înalt reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că protecţia facială va deveni o obişnuinţă în urma pandemiei.

Doctorul David Nabarro spune că populația globului trebuie să accepte „noua realitate”.

„O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască”, a declarat specialistul pentru BBC.

David Nabarro a adăugat că stilul de viaţă al oamenilor ar trebui să se schimbe „pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin”.

„Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a adăugat oficialul OMS.

„Este o revoluţie.! Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”, a conchis David Nabarro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS