Confidenţialitate

Darius Vâlcov a făcut apel în cazul unei decizii de achitare | AUDIO

Situație cel puțin ciudată, în cazul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov.

Aceasta s-a arătat nemulțumit de decizia judecătorilor de la Tribunalul Gorj, de achitare, și a făcut apel.

Vâlcov fusese trimis în judecată pentru fapte de corupție. Apelul se judecă la Curtea de Apel din Craiova.

“Dacă există Dumnezeu, va fi achitare!”, susținea Darius Vâlcov, înainte ca judecătorii Tribunalului Gorj să pronunțe sentința.

Judecătorii au decis să-i achite pe el și pe ceilalți inculpați în dosarul de dare și luare de mită instrumentat de procurorii DNA în 2017.

Este vorba despre un dosar în care fostul ministru al Finanțelor era acuzat că a iniţiat constituirea a 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar.

Apoi, ar fi cooptat un funcționar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, pe care îl mituia lunar cu 1.000 de lei, care să verifice documentaţia firmelor, având ca activitate cadastru, astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la Oficiu.

Tribunalul Gorj a ajuns la concluzia, în această vară, că nu sunt probe suficiente pentru ca inculpații să fie condamnați. Așa că, i-a achitat pe toți, din lipsă de probe. Vâlcov, însă, a atacat decizia la Curtea de Apel Craiova.

Cel mai probabil, iși dorește o sentință de achitare, în sensul în care n-ar fi săvârșit fapta. În alte cauze, Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și jumătate și 8 ani de închisoare, decizii care nu sunt definitive.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin