Confidenţialitate

Darius Vâlcov: 6 ani de închisoare în „dosarul tablourilor”. Sentința este definitivă | AUDIO

Fostul primar si ministru PSD , Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor și lingourilor ascunse în pereți și în cimitir”. Pedepsa i-a fost redusă de la 8 la 6 ani de închisoare iar unele fapte de care era acuzat s-au prescris. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru corupție în 2015 și a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare în februarie 2018.

Procesul a fost suspendat timp de aproape doi ani și jumătate, iar între timp o parte dintre fapte s-au prescris.

În acest dosar, fostul primar al Slatinei și ministrul de Finante a fost acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției.

Prejudiciul este de peste 9 milioane de lei – aproape 2 milioane de euro. La perchezițiile făcute, procurorii au găsit un seif în care Darius Vâlcov ascunsese peste un milion trei sute de mii de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur a câte trei kilograme şi 172 de tablouri achiziţionate prin interpuşi, unele ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru. Potrivit G4 Media, Darius Vâlcov e plecat în Italia de câteva luni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Dosarul Laurei Codruța Kovesi, deschis de procuroarea Adina Flora după o plângere a lui Sebastian Ghiță, clasat de Parchetul General | AUDIO