Confidenţialitate

Daria Dughina a avut parte de funeralii de stat. Fiica ultranaționalistului rus Alexander Dughin, condusă pe ultimul drum de politicieni și oligarhi

Funeralii de stat pentru Daria Dughina, fiica ultranaționalistului rus Alexander Dughin. El i-a adus un omagiu fiicei sale spunând că a murit pentru Rusia.

După investigații care au durat doar 48 de ore, serviciul de securitate rus a concluzionat că agențiile de informații ucrainene au pus la cale uciderea Dariei Dughina, lucru pe care Kievul îl neagă.

Televiziunea rusă de stat a transmis imagini în direct de la slujba de comemorare.

Politicieni și oligarhi și-au luat rămas bun de la Daria Dughina, care a murit sâmbătă după ce mașina sa a explodat la periferia Moscovei, scrie Reuters.

Tatăl ei, Alexander Dughin, în vârstă de 60 de ani, a spus că fiica sa a murit pentru Rusia și a cerut victoria asupra Ucrainei.

Primele cuvinte pe care am învățat-o, pe când era copil, au fost Rusia, statul nostru măreț, națiunea noastră, imperiul nostru”, a spus Alexander Dughin.

Crima rămâne un subiect de top pentru presa rusă controlată de stat. Toate canalele de televiziune au raportat ca fiind reale afirmațiile Serviciului de Securitate rus, FSB, potrivit cărora vinovatul ar fi fost o femeie, agent secret ucrainean.

FSB a avut nevoie de mai puțin de două zile pentru a “rezolva” crima – publicând o declarație detaliată, precum și materiale video, scrie BBC.

Mulți politicieni din opoziție, dintre care majoritatea trăiesc în exil din cauza persecuțiilor din Rusia, se întreabă de ce alte asasinate politice rămân nerezolvate – adesea de mulți ani. Există și alte îngrijorări – că asasinarea Daryei ar putea deveni un pretext pentru o represiune sporită în Rusia sau pentru noi atacuri împotriva Ucrainei.