Confidenţialitate

Judecătorii au decis: Dănuț Lupu poate fi eliberat condiționat, însă decizia nu este definitivă. Avocata sa: Nu știm dacă Parchetul va formula cale de atac împotriva acestei soluții | AUDIO

Fostul fotbalist al „generației de aur” Dănuț Lupu cere liberarea condiționată. Acesta a fost condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis timp de 20 de ani. Dănuț Lupu a avut un comportament exemplar față de personalul închisorii Rahova și a fost stăruitor în muncă, spune Ingrid Miclăuș, avocata fostului fotbalist.

UPDATE 09:00. Decizia judecătorilor: Dănuț Lupu poate fi eliberat condiționat

Fostul fotbalist al „generației de aur” Dănuț Lupu poate fi eliberat condiționat – au decis judecatorii de la sectorul 5. Decizia nu este însa definitivă, după cum ne-a declarat avocata fostului fotbalist, Ingrid Miclăuș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este suspensivă de executare, adică, până când nu rămâne definitivă nu poate să iasă. Momentan, nu știm dacă Parchetul va formula cale de atac împotriva acestei soluții. Are la dispoziție 72 de ore, termenul se împlinește duminică, se prorogă până luni”, a declarat avocata lui Lupu, Ingrid Miclăuș.

În toamnă, Dănuț Lupu a fost condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis timp de 20 de ani. Nu-l mai avea din 2001, când s-a urcat beat la volan.

Ingrid Miclăuș: „A fost stăruitor în muncă”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Domnul Lupu a dat dovezi temeinice pentru îndreptarea comportamentală și oferă garanții pe viitor că va respecta normele și ordinea de drept. Pe parcursul executării pedepsei a avut un comportament exemplar față de personalul unității, dar și față de celelalte persoane private de libertate, a fost stăruitor în muncă”, a spus avocata fostului fotbalist.

Participarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990 din Italia, un alt motiv invocat în fața instanței

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A reprezentat România, iar acest lucru presupune și reprezentarea unui interes public, deci ar trebui avută în vedere fiind o performanță notabilă”, a mai spus Ingrid Miclăuș.

Amintim, fostul fotbalist a fost prins conducând fără permis valabil. Acesta nu mai avea permis încă din anul 2001, când s-a urcat beat la volan.

Fiindcă a comis o nouă infracțiune, acest lucru denotă „un pericol social relativ ridicat”, motivează Curtea de Apel București.

Solicitarea de liberare condiționată este dezbătută de Judecătoria Sectorului 5, iar instanța a rămas în pronunțare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Mircea Meșter, despre revenirea Simonei Halep în tenis: „Este foarte posibil s-o vedem la Jocurile Olimpice” | VIDEO