Confidenţialitate

Daniel Osmanovici explică declarația „Oamenii mor oricum. Şi cu, şi fără sistem”

”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine.

În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău.

Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor.

Toți pacienții SUNT ȘI POT FI îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic TEMPORAR offline”, a scris Osmanovici pe pagina sa publică de Facebook, joi, la mai bine de o zi de la momentul controversatei declarații făcute la RFI.

Într-o intervenţie la RFI, Daniel Osmanovici a declarat că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial. Întrebat dacă totuși în această perioadă de blocaj ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS a afirmat că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

Azi este programată ”o primă tentativă de restartare a programului”, după cum a anunțat reprezentantul CNAS.