Daniel Osmanovici demisionează din postul de purtător de cuvânt al CNAS

Daniel Osmanovici a demisionat din postul de purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Joi, premierul Viorica Dăncilă ceruse public demiterea acestuia.

Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, el scria: „Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului [RFI – n.r.] că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarția mea va înțelege mai bine.
În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău.
Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții SUNT ȘI POT FI îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic TEMPORAR offline”.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate (Răzvan Vulcănescu – n.r.). Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni. (…) Am avut o discuţie cu doamna ministru legat de acest aspect chiar înainte de a intra în sală”, a declarat mai apoi, șefa guvernului.

„Confirm, şi-a dat demisia de vineri, din funcţia de şef de serviciu”, a declarat pentru Agerpres Augustus Costache, consilierul superior în CNAS.

sursa FOTO: Facebook.com/daniel.osmanovici.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS