Confidenţialitate

Daniel Funeriu, la Europa FM, despre școala după pandemie: Aș da vouchere pentru meditații | AUDIO

Fost ministru al Educației, Daniel Funeriu consideră că statul trebuie să facă tot ce poate pentru ca elevii să recupereze materia pierdută în anul de pandemie, iar banii ar trebui să ajungă la profesorii cu rezultate bune.

Invitat în emisiunea Deșteptarea României, în dialog cu ascultătorii Europa FM, fostul ministru a explicat cum ar proceda dacă ar avea putere de decizie:

“Aș da vouchere pentru meditații: nu remedial, să dea ministerul banii, ci dat vouchere părinților, autorizați doar profesorii buni să încaseze aceste vouchere și părinții vor merge la profesorii buni să-și mediteze copiii și să recupereze ce nu au făcut în școală.

Este esențial să le dăm copiilor ce nu au primit în pandemie, prin toate mijloacele: meditații, remedial și așa mai departe.“

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru e un susținător al pregătirii copiilor în particular, consideră că nu toți copiii pot prinde materia în clasă și mulți au nevoie de explicații suplimentare. Pledează, însă, pentru meditații făcute într-un cadru organizat și oficial.

“Aș vrea să demitizăm meditațiile. Oameni buni, nu e nimic rău cu meditațiile. În toate țările în care am trăit se fac meditații. Ca student, am trăit doar din meditații în Franța, în Japonia, unde am locuit cinci ani de zile, se fac meditații pe bandă rulantă.

În Franța sunt firme care fac sute de milioane de euro din meditații.

Problema nu este cu meditațiile, problema este cu promiscuitatea asociată cu meditațiile: faptul că tu dai notă mai mare copilului de la clasă pe care îl meditezi, faptul că îți vin  copiii în casă pe care tu îi vezi la școală a doua zi, faptul că este nefiscalizată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Funeriu a fost invitatul lui Cătălin Striblea în prima ediție a emisiunii Deșteptarea României, o campanie lansată de Europa FM pentru a crea un spațiu de dezbatere privind domeniile esențiale a căror transformare poate contribui la un viitor mai bun pentru România. Primul domeniu abordat este Educația.

În fiecare vineri, de la ora 13.15, ascultătorii Europa FM intră în dialog cu un interlocutor relevant pentru domeniul respectiv și discută despre problemele și soluțiile specifice. Primul invitat a fost Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în mandatul căruia a fost adoptată Legea Educației.

Vinerea viitoare, realizatorul emisiunii, Cătălin Striblea, o are invitată pe profesoara Cristina Tunegaru care va intra în dialog cu ascultătorii Europa FM.

Emsiunea completă: