Confidenţialitate

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, s-a predat autorităților din Italia

Fostul colonel al Serviciului Român de Informații, Daniel Dragomir, s-a predat în Bari, Italia, în cursul zilei de miercuri, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, autoritățile italiene se pregătesc acum să demareze procedurile în vederea luării unei hotărâri de repatriere a lui Daniel Dragomir.

Fostul angajat al SRI a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție, însă decizia definitivă în cazul său a fost luată după ce Dragomir a plecat din țară.

„În ceea ce îl privește pe inculpatul Dragomir Daniel, Curtea va dispune executarea acestei pedepse în regim de detenție apreciind că este singura modalitate în care inculpatul poate înțelege gravitatea faptelor săvârșite, iar extragerea acestuia din rândul colectivității și depunerea temporară în mediu carceral îl pot face să mediteze asupra a ceea ce se poate considera drept acceptabil într-o societate civilizată de la o persoană fizică ce a ocupat la un moment dat o funcție importantă într-o structură de securitate a statului român, care nu ar trebui să aibă printre preocupări traficarea influenței sale pe lângă funcționari publici, factori de decizie în aprobarea rambursărilor de TVA, sau în dispunerea unor controale fiscale, în scopul obținerii unei importante sume de bani de la o altă persoană fizică”, motiva Curtea de Apel București decizia de condamnare.

Acum, acesta s-a predat polițiștilor din Bari.

Daniel Dragomir mai are un proces penal pe rol. Fostul colonel a fost inculpat și în dosarul Brack Cube, care se află în etapa judecății preliminare.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei