Confidenţialitate

Daniel David: Societatea românească progresează datorită noilor generații | AUDIO

Daniel David, rectorul Universității din Cluj și autorul cărții „Psihologia poporului român”, a fost invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea „Deșteptarea României”, la Europa FM. Societatea românească progresează datorită noilor generații, spune Daniel David.

„Inevitabil, societatea românească progresează. Componenta de modernism, într-un profil tot mai similar cu spațiul vestic, devine tot mai puternică. Este o consider bună pentru că noi am ales să aderăm la acest spațiu. Dacă am fi ales spațiul Federației Ruse aș fi spus că nu-i bine, că ar trebui să avem un alt profil pentru zona respectivă”, a explicat Daniel David la Europa FM.

Daniel David mai spune că: „Toate atributele despre care vorbim sau despre care vom vorbi în viitor, dacă sunt analizate serios, trebuie să înțelegem că ele sunt statistice, adică se aplică celor mai mulți români, dar nu înseamnă că fiecare român are atributul pe care noi îl stabilim statistic. (…) Nu sunt niște trăsături generale și esențiale transmise genetic prin secole, ci sunt niște atribute definite statistic pe care le formăm prin educație și care pot fi schimbate și prin raportare la standardul de referință”.

Sursa foto: Inquam / Raul Stef

Citește și: Daniel David: În psihologia românilor apare o discrepanță foarte mare între cum sunt și cum se cred | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.