Danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume

Așa arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie. Ei au luat în calcul mai mulți factori – printre care bunăstarea materială, dar și bagajul genetic.

Oamenii de știință britanici au descoperit că fericirea ţine de ereditate în Danemarca. Ei au analizat genomul locuitorilor din peste 130 de țări pentru a determina cât de similară este zestrea genetică a locuitorilor diverselor ţări cu cea a danezilor.

Concluzia studiului: cu cât locuitorii unei ţări aveau mai multe asemănări genetice cu danezii, cu atât gradul lor de fericire era mai mare.

Studii anterioare au descoperit alte câteva motive pentru care populaţia Danemarcei se declară mai fericită decât altele. Unul dintre ele ar fi programul mai scurt de muncă, de 37 de ore pe săptămână, urmat de faptul că danezii au cinci săptămâni de concediu pe an, pe lângă zilele libere de sărbătorile naţionale. Pierderea locului de muncă nu este un motiv de panică pentru danezi, pentru că indemnizaţia de şomaj este de 90% din salariul pe ultimii doi ani.