Confidenţialitate

Danemarca va relua astăzi transportul feroviar internaţional către Germania

Decizia autorităților de la Copenhaga vine la o zi după ce traficul pe calea ferată a fost întrerupt, din cauza unui aflux de imigranţi din ţara vecină.

Cel puţin 1.500 de persoane au sosit în grupuri mari în Danemarca, din Germania, începând de duminică. Oamenii se refugiază în Europa din calea războaielor din Siria şi Irak.

Deși compania daneză a căilor ferate a anunțat reluarea parțială a curselor feroviare, feriboturile pe care sunt îmbarcate de obicei garnituri de tren vor rămâne închise acestui tip de transport. Doar pasagerii care se află în autoturisme pot fi îmbarcați.

Astfel, este permisă doar trecerea cu trenul prin punctul de frontieră terestru de la Padborg, din sudul Danemarcei.

Poliția daneză a ordonat ieri suspendarea legăturilor feroviare cu Germania, după ce mai bine de 340 de imigranți care călătoreau spre Suedia, nu au vrut să coboare din tren la sosirea în Danemarca. Cel puțin două trenuri au rămas blocate la Rodby, principal punct de trecere cu feribotul între Germania și Peninsula Scandinavă.

Imigranții refuzau să coboare pentru a depune cerere de azil în Danemarca – țară cu o politică de imigrație resitrctivă. În final, aproape 100 de persoane au acceptat să rămânî în Danemarca.