Confidenţialitate

Danemarca: Doi tineri români, arestați după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană. Autoritățile de la noi cer explicații | AUDIO

Autoritățile române cer explicații de la oficialii danezi despre cazul celor doi tineri români, arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor de o lună a ajuns la spital cu hemoragie craniană.

Ei sunt reținuți până când autoritățile daneze vor stabili dacă micuțul a fost victima unor violențe ori s-a  născut cu probleme.

După Ministerul de Externe, a reacținat și ministrul Familiei, Gabriela Firea, în cazul doi soți români arestați în Danemarca. Fostul primar al Capitalei a scris pe Facebook că va cere aducerea în țară a bebelușului care a ajuns la spital cu hemoragie craniană, atunci când sănătatea i-o va permite.

Precizează că aducerea copilului în familia extinsă este opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină.

De asemena, președintele comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlățean, a anunțat că îl va invita pe ambasadorul Danemarcei la o discuție în comisie.

Reamintim cazul micuțului Mathias, bebelușul a doi români stabiliți în Danemarca. Acesta a ajuns la spital cu fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului și hemoragie cerebrală.

Părinții micuțului au ajuns în custodia poliției, unde vor sta patru săptămâni pentru investigații. Cei doi sunt acuzați de violența gravă, conform legilor din Danemarca.

Reprezentanții ambasadei României din Danemarca spun că vor merge la penitenciarul unde se află mama pentru a discuta cazul.

Rudele din România au reacționat online. Acestea spun că cei doi soți ar fi chemat ambulanța pentru cel mic, însă autoritățile ar fi tot amânat preluarea acestuia.

Dacă vor fi găsiți vinovați, părinții riscă până la șase ani de închisoare. Aceștia au negat că ar fi fost violenți cu bebelușul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Raul Bambu

Sursa foto: Unsplash / Dan V

Citește și: Reportaj: La Mihail Kogălniceanu, vin, din nou, americanii | AUDIO