Confidenţialitate

Dăncilă, PSD: Mi-aş dori un guvern care să vină cât mai repede

Premier în exercițiu, Viorica Dăncilă îi recomandă preşedintelui Klaus Iohannis ca, în cazul în care noul guvern nu trece de votul Parlamentului, să desemneze miniştri interimari.

Preocupată de organizarea apropiatelor alegeri, șefa PSD consideră că, dincolo de interesul electoral, trebuie să primeze cel naţional.

“Mi-aş dori [ca adversarii politici – n.r.] să facă aceeaşi majoritate pe care au făcut-o la moţiune şi să vină cu un nou guvern. Dincolo de mine, dincolo de Viorica Dăncilă, este important ce se întâmplă cu ţara. Ştiţi foarte bine că acum, ca premier interimar, ca şi guvern care asigurăm interimatul, nu putem să adoptăm proiecte de lege, nu putem să adoptăm ordonanţe de urgenţă, se apropie iarna, oamenii sunt în incertitudine, deci nu este o situaţie bună pentru ţară. Dincolo de ce doresc pentru mine sau pentru guvern sau pentru partid este important ceea ce se întâmplă cu ţara. Mi-aş dori un guvern care să vină cât mai repede”, a declarat Viorica Dăcilă, joi seara, în timpul unei vizite la Constanţa.

Potrivit acesteia, PSD nu poate gira un executiv condus de Ludovic Orban.

“Noi nu ştim ce program de guvernare au, nu ştim ce măsuri iau… Dacă vor lua măsuri împotriva populaţiei prin votul nostru, noi girăm aceste măsuri, deci nu putem face acest lucru şi, din acest motiv, nu ne vom prezenta la vot pentru noul guvern”, a adăugat social-democrata.