Dăncilă: Nu am de ce să îmi asum violențele de la 10 august 2018

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că nu are de ce să îşi asume violențele din 10 august 2018, când forțele de ordine au reprimat brutal un protest antiguvernamental.

Social-democrata a insistat că justiţia trebuie să spună cine este vinovat pentru cele întâmplate.

„Nu are de ce să se lege 10 august de Viorica Dăncilă. Am avut cerere de concediu, nu eram în țară. Eu cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de evenimente ca mesaje politice”, a susținut Viorica Dăncilă, la Digi 24.

În același timp, fostul premier a pus sub semnul întrebării decizia instanței care i-a condamnat la închisoare cu suspendare sau muncă în folosul comunității pe agresorii femeii jandarm de la protest.

„Acea jandarmeriță a fost lovită. Eu cred că trebuie să avem o abordare egală și pentru cei care au lovit persoanele, dar și pentru cei care au lovit organele care își făceau datoria. Ca să dai suspendare sau muncă în folosul comunității pentru cineva care a comis aceste lucruri mie nu mi se pare un lucru corect. Eu cred în justiție”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din Piața Victoriei au fost condamnați, în decembrie 2019, de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la închisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre aceștia au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept, cei care au furat arma Ștefaniei Nistor. Bărbații nu mai au voie să participe pentru 5 ani la proteste, la adunări publice sociale, culturale sau sportive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS