Confidenţialitate

Dăncilă, în prima zi de campanie: Voi lupta pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată

Candidat al PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, despre care susține că a dat dovadă de “aroganţă, autosuficienţă şi dispreţ pentru români”.

“Voi lupta pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată”, a adăugat șefa PSD.

“Nimeni nu va reuşi să ne distrugă sau să ne elimine, oricât s-ar chinui să să ne slăbească, să ne dezbine, oricâţi de Iohannnis, Ponta s-ar mai ivi noi suntem aici şi nu putem fi doborâţi decât atunci când vom renunţa, când vom depune armele şi asta nu se va întâmpla niciodată pentru că suntem cel mai mare şi mai puternic partid al României. Suntem stânga autentică şi suntem expresia social-democraţiei curate”, le-a spus acestoa susținătorilor săi.

La două zile după destituirea pe cale parlamentară din funcția de premier, Viorica Dăncilă îşi lansează, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale.

Evenimentul se desfășoară la Romexpo București.

Șefa PSD a declarat că îşi începe campania electorală cu dorinţa de a avea alături „cât mai mulţi români, echipa PSD şi fiecare care are o speranţă şi încredere că putem să mişcăm lucrurile în această ţară”.

„Am demonstrat acest lucru ca prim-ministru, pot să mă uit în ochii fiecărui român, nu am luat nicio măsură împotriva românilor şi cred că pot demonstra aceeaşi detrminare şi aceeaşi luptă pentru România şi pentru români şi în calitate de preşedinte”, a adăugat Viorica Dăncilă.

„Pentru a eficientiza activitatea, avem pe fiecare regiune un responsabil de campanie. Luni, vom fi la sediul din Kiseleff şi vom face o echipă mult mai puternică. Vrem acest lucru pentru că ne dorim să câştigăm şi fiecare coleg, fiecare colegă din PSD, din conducerea partidului vrea să se implice”, a mai spus aceasta.

Viorica Dăncilă a spus că PSD condiționează votul în Parlament pentru un guvern PNL doar dacă semnează „Pactul pentru bunăstarea românilor”, document propus de social-democrați.

„Dacă semnează, vom susţine! Noi nu vrem ca ţara să stea în instabilitate, aşa cum am spus vreau ca să vină un nou guvern cât mai repede, să fie desemnat cât mai repede un premier, să-şi formeze cabinetul pentru că pentru mine, pentru PSD, este important în primul rând ce se întâmplă în această ţară”, a precizat Viorica Dăncilă. În schimb, aceasta a exclus vreo colaborare cu Pro România că „întotdeauna au trădat”. Formațiunea lui Victor Ponta a votat în favoarea moțiunii de cenzură, înclinând balanța în favoarea Opoziției.

Șeful statului a declarat, vineri, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, că ”luni, cel târziu marți” va desemna un nou prim-ministru. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu va mai nominaliza ”un personaj de la PSD” pentru șefia Guvernului. Președintele a spus că soluția care se prefigurează este a unui guvern PNL sau în jurul PNL.

Comentând actuala situație din PSD, într-o postate pe Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta consideră că “timpul s-a întors în 2008, fac aceleaşi greşeli şi ticăloşii’. Formațiunea fostului premier a votat în favoarea moțiunii de cenzură a Opoziției, prin care guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost destituit pe cale parlamentară.