Dana Georgescu La Radio cu Andreea Esca – VIDEO

La Radio cu Andreea Esca vă invită să descoperiţi povestea proiectului „Moara de Hârtie” de la Comana (județul Giurgiu), un atelier-muzeu inaugurat acum 5 ani, în care cei care îi trec pragul pot învăța cum să lege o carte sau cum să facă ei înșiși hârtie, după metode vechi, aproape uitate.

Dana Georgescu și cu soțul ei au reușit să pună pe picioare acest proiect, după mulți ani în care au strâns echipamentele necesare unui astfel de muzeu-atelier, un credit la bancă și căutări îndelungi pentru un spațiu potrivit unui astfel de proiect.

„La Moara de Hârtie se folosește hârtie reciclată. Este un fel de loc de joacă pentru adulți, un loc în care cei care lucrează în birou, obosiți de munca lor de zi cu zi, să vină să se relaxeze redescoperind meșteșuguri pierdute precum hârtia manuală, tiparul manual sau legătoria de carte,” a explicat Dana Georgescu.

În ultimii ani, Moara de Hârtie a salvat de la trimiterea la fier vechi foarte multe echipamente de tipar şi legătorie care au fost parte a istoriei industriei grafice din România. În felul acesta, am redat publicului, în cadrul Atelierului-Muzeu Moara de hârtie din Comana, echipamente ce au aparţinut unor tipografii prestigioase: Universul, Cugetarea, Arta Grafică.

După succesul pe care l-a avut Moara de Hârtie, Dana a demarat un alt proiect, tot la Comana: Satul Meșteșugurilor. Acesta își va deschide porțile pe 7 mai 2016 și a fost un proiect care a obținut finanțare din partea guvernului Norvegiei.

Articole Similare