Dan Voiculescu, cea mai aspra pedeapsa a unui demnitar dupa 1989

Condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA este cea mai aspră pedeapsă dispusă împotriva unui demnitar din 1989 şi până acum.

Majoritatea condamnărilor în cazul unor foşti miniştri sau parlamentari au fost pronunţate în dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Un alt fost senator condamnat la ani buni de închisoare este Cătălin Voicu. El a primit şapte ani pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri.

Fostul ministru al Agriculturii a primit şi el tot şapte ani de închisoare dar pentru deturnare de fonduri.

Un alt dosar important instrumentat de DNA este cel în care fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la cinci ani pentru complicitate la abuz în serviciu.

Câte cinci ani au primit şi foştii deputaţi Emilian Cutean, vinovat de fraudă şi Virgil Pop, condamnat pentru trafic de influenţă.

Următorul infractor pedepsit cu închisoarea este fostul premier Adrian Năstase. El a primit 4 ani pentru şantaj şi luare de mită.

Un alt fost ministru şi senator care se află la închisoare este George Copos, condamnat pentru evaziune fiscală.

Cea mai mare pedeapsă dispusă într-un dosar al DNA, 16 ani de închisoare, a fost primită de Radu Ion Fotino, revendicatorul terenurilor din cartierul ANL ‘Henri Coandă’, acuzat de înşelăciune prin afaceri cu terenuri.