Dan Voiculescu audiat la DNA în dosarul cărților scrise de deținuți

Omul de afaceri Dan Voiculescu, încarcercat la Penitenciarul Rahova, a fost adus, azi dimineaţă, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul cărţilor scrise de deţinuţi pentru reducerea pedepselor. Dan Voiculescu este audiat ca martor în acest dosar, în care a fost audiat miercuri și George Becali.

Dan Voiculescu a scris în închisoare 10 cărți, în mai puțin de 2 ani. El a înregistrat astfel un record, alături de Dinel Staicu, printre deținuții publicați în perioada încarcerării, unii dintre ei scurtându-și perioada de detenție datorită acestor cărți. Mai exact, deținuții își scurtau pedeapsa cu 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică publicată.
Din datele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi în ultimii doi ani.
Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar privind favorizarea infractorilor. Dosarul vizează mai mulți profesori universitari care au coordonat și validat lucrările științifice ale deținuților, reprezentanți ai editurilor care le-au publicat și funcționari ai Administrației Penitenciarelor care au propus eliberarea.
La începutul anului, Dan Voiculescu scria pe blogul lui – citez – ” Mi se reproşează că sunt prolific, că am scris zece cărţi. Cu toată modestia, nu mă voi opri aici”.
Din august 2014, Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS