Dan Voiculescu a contestat masura controlului judiciar

Masura a fost luată de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj. Dosarul se va judeca pe 8 iulie, la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii susțin că Dan Voiculescu ar fi amenințat direct sau prin intermediari 3 oameni de afaceri. Li s-ar fi spus că în cazul în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul INTACT, vor fi ţintele unor campanii agresive de discreditare.

Unul dintre oamenii de afaceri i-ar fi plătit lui Dan Voiculescu 900.000 de euro sub forma a 5 contracte de publicitate încheiate cu trustul Intact. Ieri președintele fondator al PC a negat acuzațiile.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Palfi şi Octavian Creţu, acţionari la Romaqua, ar fi doi dintre oamenii de afaceri şantajaţi. Al treilea ar fi Nelu Iordache, fostul patron al Romstrade şi al companiei aeriene Blue Air, în prezent arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie.

DNA mai susține că un al doilea denunţător a refuzat categoric să cedeze şantajului, amenințării şi constrângerii şi a fost victima unui atac mediatic susținut pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3. Faptele ar fi avut loc în perioada 2007, 2008, 2011 şi 2012.