Confidenţialitate

Dan Vîlceanu spune că nu-și folosește părinții ca paravan pentru afaceri | AUDIO

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a încercat să clarifice controversele apărute în ceea ce-l privește. Atât cele politice, cât și cele care țin de afaceri și avere. Dan Vîlceanu spune că nu-și folosește părinții ca paravan pentru afaceri și că nu a condus niciodată băut. El dă asigurări că tot ce trebuie să se știe despre el se regăsește în declarația de avere.

Cel mai controversat aspect legat de noul ministru de finanțe se referă la o firmă a părinților săi care a câștigat mai multe contracte cu companii de stat din domeniul energiei. E o firmă cu care nu am nici o legătură – a dat asigurări Dan Vîlceanu.

”Este o companie a părinților mei, înființată în 1997, pe când eu aveam 18 ani, Toate contractele pe care le-ați văzut declarate au fost câștigate prin licitație publică.”

Ministrul Finanțelor a explicat și de unde a avut peste 700.000 de  lei pe care i-a investit în titluri de stat.

”Am avut acești bani tocmai din lichidarea unei companii”.

Având în vedere scandalul recent în care a fost implicat șeful Executivului, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu a fost întrebat dacă a fost vreodată implicat într-un incident asemănător.

”Ați condus vreodată băut?

Nu.

Știți cât costă un litru de carburant?

6,2 lei.

Aveți ceva ce ar trebui să știm, legat de trecutul dumneavoastră?

Sunt lucruri pe care le găsiți în declarațiile mele de avere.”

Dan Vîlceanu sustine, de asemenea, ca nu are datorii la bugetul de stat. Singurul “păcat politic” pe care și-l asumă noul ministru de finanțe este traseismul. El și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj. A trecut apoi la PDL Gorj, iar din 2012 este șeful organizației PNL Gorj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liliana Nicolae

FOTO: Inquam/George Călin