Confidenţialitate

Dan Vîlceanu a fost validat de PNL ca ministru de Finanțe | AUDIO

Deputatul liberal Dan Vîlceanu a fost validat pentru funcția de ministru al Finanțelor în ședința PNL. Un singur vot a fost împotrivă, cel al liderul PNL, Ludovic Orban.

Dan Vîlceanu i-a mulțumit premierului Florin Cîțu pentru susținere. Deputatul a fost nominalizat după ce în iulie, șeful Guvernului l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare.

”Este onorant pentru mine că astăzi am primit vorul colegilor. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am nici un fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul, am lucrat împreună și în Comisia de buget-finanțe. Îmi doresc ca această preluare a ministerului să se întâmple cât mai repde astfel încât să putem să începem gestionarea unor probleme care sunt convins că așteaptă să fie rezolvate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu a precizat că îi va trimite, astăzi, președintelui Klaus Iohannis propunerea pentru funcția de ministru al Finanțelor și se așteaptă ca, tot astăzi, să aibă loc depunerea jurământului.

Dan Vîlceanu este liderul filialei PNL Gorj. Este considerat mâna dreaptă a premierului, fiind șeful de campanie al lui Florin Cîțu pentru președinția partidului.

FOTO: INQUAM/George Călin