Dan Șova, în arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă

Instanţa supremă a decis, vineri, că Dan Șova va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

”Consider că decizia reprezintă de fapt îndoiala pe care a avut-o instanţa că probele sunt susceptibile de a crea acea suspiciune rezonabilă”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul lui Dan Şova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În referatul DNA, procurorii menționează că Dan Șova ar fi urlat la directorul CET Govora, Mihai Bălan atunci când acesta a refuzat să încheie contractul cu firma de avocatură recomandată de Dan Șova. Avocatul lui a fost întrebat de jurnaliști dacă aceste informații sunt adevărate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acuzațiile DNA la adresa lui Dan Șova

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a cerut și primit 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare: În schimbul banilor, Dan Șova urma să îl convingă pe directorul CET Govora, Mihai Bălan, să încheie uncontract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.

Senatorul ar fi folosit cea mai mare parte a banilor primiţi pentru a achita un imobil cumpărat în Bucureşti.

Mihai Bălan a fost reţinut , pe 19 noiembrie, de procurorii DNA, care o zi mai târziu au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lui preventivă. Solicitarea a fost respinsă, pe 20 noiembrie, de instanţă, care a dispus ca directorul general CET Govora să fie cercetat în libertate, sub control judiciar. Hotărârea a rămas definitivă, joi, când instanţa supremă a respins contestaţia DNA. Bălan este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a încheiat un contract de asistenţă juridică cu o firmă, influenţat de senatorul Dan Şova.

Dan Şova este acuzat şi în Dosarul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată alături de fostul premier Victor Ponta.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS