Confidenţialitate

Dan Diaconescu a fost reținut într-un dosar privind presupuse relații sexuale cu două minore. Fostul realizator de emisiuni TV neagă acuzațiile | VIDEO

Fostul realizator de televiziune, Dan Diaconescu, a fost reținut 24 de ore de procurorii constănțeni care îi vor cere arestarea preventivă pentru săvârșirea unor infracțiuni privind presupuse relații sexuale cu două minore. Adus sub escorta polițiștilor la Constanța, după ce casa din București i-a fost percheziționată, Dan Diaconescu a negat toate acuzațiile.

 „Au găsit ceva? Este o invenție, o bazaconie! Haideți, vă rog!”

Declarația lui Dan Diaconescu a fost făcută la sfârșitul percheziției efectuată de polițiștii de la Investigații Criminale la casa lui de vacanță din Constanța. Abia apoi au început audierile.

Alexandru Murărescu, avocatul lui Diaconescu, s-a arătat deranjat de interesul presei și a declarat că acuzațiile aduse clientului său sunt de domeniul științifico-fantastic:

„Percheziția a fost ca și cea de la București, inutilă pentru că nu au fost ridicate obiecte care pot constitui mijloace de probă. Din București s-au ridicat echipamente electronice care puteau fi depuse la simpla solicitare, nu era nevoie de percheziții. A fost doar un spectacol de presă”.

În urmă cu trei ani, Dan Diaconescu, potrivit unor surse din anchetă, ar fi întreținut relații intime, la București și Constanța, contra cost, cu două surori gemene care aveau doar 15 ani și 4 luni.

El ar fi fost filmat și șantajat, ulterior, cu publicarea imaginilor dacă nu o plătește pe una dintre fete. Potrivit IPJ Constanța, împotriva bărbatului, de 55 de ani, s-a întocmit doar penal în urma unei sesizări, din oficiu, din data de 15 martie.

„Sunt fapte comise și pe raza județului Constanța, acesta este motivul pentru care sesizarea din oficiu a fost făcută în Constanța”,  a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul Dan Olteanu.

Infracțiunea de act sexual cu un minor în formă continuată se pedepsește cu închisoare între 3 și 10 ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Elevul care și-a înjunghiat profesoara le-ar fi spus colegilor că vrea să o omoare. S-ar fi interesat și ce riscă dacă o atacă pe femeie