Confidenţialitate

Dan Cărbunaru, despre situația celor 50 de localități unde ar trebui organizate alegeri parțiale: Nu există o decizie concretă acum | AUDIO

Guvernul încă analizează situația celor 50 de localități unde ar trebuie organizate alegeri parțiale, iar termenul prevăzut în codul administrativ a fost depășit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel mai cunoscut caz este cel de la Primăria Sectorului 5. Cristian Popescu Piedone a fost condamant în luna mai anul trecut la închisoare în dosarul Colectiv. De atunci, nu s-au organizat alegeri pentru funcția de primar, deși ar fi trebuie organizate încă din octombrie.

La începutul lunii decembrie, Guvernul a primit de la Autoritatea Electorală Permanentă lista cu toate localitățile aflate în această situație: 50 la număr plus un Consiliu Local – cel din comuna Agigea din Constanța dizolvat de un judecător.

A trecut aproape o lună de la ultima informare AEP, iar guvernul încă analizează, spune acum purtătorul de cuvânt al Executivului – Dan Cărbunaru.

„Vă spuneam că decizia Guvernului va fi anunțată în momentul în care va fi luată. La momentul la care vorbim, nu există o decizie concretă privind asumarea unei date legate de organizarea alegerilor pentru respectivele Unități Administrativ Teritoriale”, a explicat Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Facturile la gaze naturale ar putea fi mai mici dacă Guvernul ar micșora actualul plafon de preț | AUDIO