Confidenţialitate

Barna cere de urgență întrunirea liderilor coaliției de guvernare pentru a discuta retragerea încrederii premierului

Liderul USR, Dan Barna, susține că aceasta a fost o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării „capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”:

„Cerem o întâlnire de urgență, astăzi sau cel târziu mâine, a coaliției, pentru a avea un dialog responsabil, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîțu și a discuta modalitatea de a funcționa mai departe. Răspunsul este foarte simplu și sunt total de acord cu premierul: România nu stă într-o singură persoană. Acest guvern funcționează, există, vom avea o discuție în coaliție pentru a vedea cum mergem mai departe. Am avut o discuție cu președintele acum câteva ore, vom vedea dacă va fi necesară și medierea președintelui.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru, anunță Alianța.

„A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, transmite USR PLUS.