Confidenţialitate

Dan Barna a discutat cu Patriarhul Daniel despre implicarea BOR în campania de vaccinare | AUDIO

Vicepremierul Dan Barna insistă ca Biserica Ortodoxă Română să se implice în campania de vaccinare anti-COVID, așa că, astăzi, s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel.

La finalul întâlnirii, Dan Barna a spus că e optimist, dar nu a prezentat nimic concret despre cum s-ar putea implica Biserica în campania de imunizare a populației.

”Vedem că valul 4 devine o realitate. Dacă fiecare contribuim prin mesaje foarte clare, șansa să avem un impact mai mic al pandemiei crește.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat până acum împotriva coronavirusului.

Patriarhia Română a transmis recent că și-a afirmat de nenumărate ori poziția favorabilă față de vaccinare în pandemie, în sensul că i-a îndemnat pe clerici, dar și populația să ia boala în serios și să decidă în privința vaccinării doar după ce se sfătuiesc cu medicii.

Pe de altă parte, vicepremierul Dan Barna a fost întrebat astăzi dacă, în România, companiile le pot impune angajaților să se vaccineze:

”În măsura în care lucrurile ajung într-o situație delicată, vom lua măsurile necesare. În acest moment, soluția este vaccinarea, orice alt lucru ține de managamentul intern al fiecărei companii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre vaccinarea obligatorie a medicilor, vicepremierul Dan Barna a spus că, în prezent, toate eforturile sunt concentrate pe campania de vaccinare și a amintit că în momentul în care vom avea din nou o rată de incidență a cazurilor COVID de 2 sau 3 la mie, se va reveni la restricții impuse anterior.