Confidenţialitate

Dan Andronic și omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reţinuți de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale

 Cinci persoane au fost reținute până acum în dosarul retrocedărilor ilegale cu un prejudiciu de 136 de milioane de euro.

Procurorii DNA Braşov au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, și al lui Claudiu Lucian Mateescu, directorul general al dezvoltatorului imobiliar Impact, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov,  cei doi au fost duși în arestul Poliției Județene.

Procurorii l-au reținut și pe avocatul Robert Roșu care ar fi  întocmit contractul prin care Paul Lambrino își cesiona drepturile litigioase catre firma controlată de Remus Truica și administrată de Marius Marcovici.

Robert Roșu este  specialist în litigii și arbitraje interne, dar l-a aparat și pe Traian Băsescu în procese civile.

Anterior, procurorii anticorupție i-au reţinut pe omul de afaceri Remus Truică și pe fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici.

Cei reținuți au fost aduși, în cursul zilei de ieri, cu mandat la DNA Brașov, pentru a fi audiați.

Procurorii DNA Braşov au făcut percheziţii, ieri, la locuinţa şi la o casă de vacanţă a lui Dan Andronic și la casa afaceristului Remus Truică, de unde au fost ridicate mai multe documente. Dan Andronic este asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, care editeaza publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.