Confidenţialitate

Damen contestă licitația privind achiziția corvetelor

Firma olandeza Damen a depus o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și a sesizat Tribunalul București pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul licitației pentru corvetele multifuncționale necesare Forțelor Navale.

Damen susține că licitația ar fi trebuit suspendată până la momentul la care ar fi fost încheiate toate anchetele, mai ales că toate părțile implicate, inclusiv autoritatea contractantă, au ridicat multiple aspecte de legalitate și de încălcare a confidențialității.

Damen acuză scurgerile inacceptabile de informații clasificate, inclusiv cu privire la elemente din ofertele financiare dar și faptul că o cooperare între doi participanți la licitație ar trebui să ii descalifice pe aceștia.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a anunțat că asocierea dintre francezii de la Naval Group şi Santierul Naval Constanţa a câștigat licitația pentru construirea corvetelor, în același contract fiind efectuată și modernizarea celor doua fregate ale MApN.