Dâmbovița: Probe cu ADN-ul olandezului suspect în cazul morții fetei de 11 ani, trimise la Institutul de Criminalistică

Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez bănuit că a omorât fetița de 11 ani din județul Dâmbovița, ridicate din locuința închiriată de acesta în București, au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Probele au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică, împreună cu cele găsite pe trupul fetiței și la locul unde aceasta a fost găsită, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Fetița de 11 ani din Dâmbovița a murit sugrumată

Medicii legiști au stabilit că fetița de 11 ani din Dâmbovița dată dispărută vineri a murit sugrumată, nu din cauza loviturilor, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Medicii nu au deocamdată confirmată o agresiune sexuală.

Cine este principalul suspect

Principalul suspect este un cetățean olandez în vârstă de 46 de ani. Acesta a plecat sâmbătă din România la bordul unui avion. Ar fi ajuns în România pe 18 septembrie. O zi a stat în Capitală, iar vineri – pe 20 septembrie a ajuns în Gura Șuții – cu o mașină închiriată.

Procurorii spun că suspectul ar fi răpit copila, a ucis-o și i-a ascuns trupul într-un lan de porumb, la câțiva kilometri de casă. Anchetatorii spun că fata de 11 ani a fost ucisă la un interval de maximum 30 de minute de la momentul răpirii.

Au apărut și imagini din localitatea Gura Șuții cu mașina închiriată de principalul suspect. Surse din anchetă au spus că mașina circula haotic. Bărbatul ar avea antecedente penale în Olanda.

Filmul dispariției

Fata de 11 ani din localitatea Gura Suții nu a mai ajuns acasă vineri de la școală. 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi, săteni și câini de urmă au căutat-o timp de aproape două zile.

La operațiune au mai fost folosite drone şi un elicopter.

În localitatea Gura Suţii, sunt montate aproape 40 de camere de supraveghere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS