Dâmbovița: Anchetă după ce un copil în stare gravă a ajuns la Urgențe cu o mașină privată

Ancheta cerută de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a declanșat după ce un copil de opt ani a fost grav rănit într-un accident rutier la Bolovani, în județul Dâmbovița.

Martorii au sunat imediat la 112. Mai întâi, nu le-a răspuns nimeni. Când au intrat în legătură cu dispecerul, au aflat că trebuie să se descurce fără ambulanță, arată înregistrarea convorbirii publicată de TVR.

„- Ambulanța. Spuneţi. Câte victime sunt?/ – Doamnă, sunt, nu ştiu, două, trei. Eu am preluat copilul, care e în cel mai rău stadiu./- Și vă îndreptați către? /- Spre Titu am plecat, sunt la Branişte. Eu voiam să-mi preluaţi copilul de pe drum. Să îl salvăm./- Nu, încercaţi să ajungeţi la spital pentru că nu avem nicio ambulanţă disponibilă. Este conştient copilul? /- Nu, nu, nu! Nu este conştient, e plin de sânge./- Nu este conștient? Încercaţi să ajungeţi cât mai repede la Spitalul din Titu./- Dați-vă seama că încerc cât de repede. /- Da, bine. Mulţumim frumos pentru ajutor”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copilul a ajuns în cele din urmă în comă la spitalul din Titu fără ambulanță. De aici, a fost transportat de urgență la București.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Dâmbovița spun că protocolul a fost, totuși, respectat.

Orașul n-ar avea decât două salvări și ambele arau la alte intervenții.

Prima ambulanță eliberată ar fi fost redirecționată către locul accidentului, dar prea târziu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS