Dacian Cioloş: PSD și ALDE vor duce ţara de râpă

Într-o postare pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloş critică actuala coaliţie pentru generarea unei noi crize politice, rezultată în urma retragerii sprijinului pentru premierul Mihai Tudose.

„Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine. Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an”, notează Dacian Cioloş.

„Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică. PSD şi ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce ţara de râpă. Din punctul meu de vedere, coaliţia PSD-ALDE a eşuat”, mai scrie fostul premier tehnocrat.

„Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusa ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii. Dacă vor fi alegeri anticipate, ne asumăm să fim parte a acestei soluţii”, concluzionează Dacian Cioloş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS