Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, la Medium Rare – VIDEO

Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, este invitat în ediţia de astăzi a emisiunii Medium Rare, unde vorbeşte despre felul în care a fost tratată pesta porcină africană în România, despre implicații, urmări și despre cine plătește pentru incompetența unui sistem nefuncțional.

Decontul pentru epidemia de pestă porcină africană care a lovit România începând cu vara acestui an va fi plătit începând cu Crăciunul acestui an și cel mai probabil va continua să fie plătit și în anii următori.

„Efectele economice sunt masive. Olanda a avut pesta porcină clasică în urmă cu câţiva ani, şi aproapre întreg sectorul porcin a fost distrus. În 2016, când eram la guvernare, am adoptat o Horărâre de Guvern specifică pe modul în care prevenim şi combatem pesta porcină africană în cazul în care apare, pentru că o aveam la vecini, la ucrainieni. Am luat atunci nişte măsuri ca să ne protejăm şi să evităm intrarea virusului în ţară”, a spus Dacian Cioloş în interviul cu Adrian Hădean.

„Procedurile de prevenire existau, pentru că le adoptasem negru pe alb în Hotărârea de Guvern din 2016, doar că ele nu au fost respectate din indiferenţă şi din incompetenţă”, a completat Dacian Cioloş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS