Confidenţialitate

Dacian Cioloș: „Eu nu văd altă soluție decât alegeri anticipate”

Fostul premier Dacian Ciloș cere întoarcerea la popor. În opinia sa, soluția pentru depășirea actualei crize de încredere în reprezentanții Puterii a unei importante părți a societății ar fi alegerile anticipate.

Până acolo, însă, e nevoie de un referendum, spune Dacian Cioloș la Europa FM: „Cred că la ceea ce se întâmplă acum există o soluție pe care eu o văd în trei pași. În primul rând, demisia Guvernului Dăncilă care și-a pierdut credibilitatea prin modul  în care lucrează. Apoi, un referendum pentru Justiție, pentru a fi clar dacă societatea românească susține sau nu lupta împotriva corupției. Și, ca să relegitimăm instituțiile democratice care trebuie să reprezinte cetățenii, eu nu văd altă soluție decât alegeri anticipate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, alegerile anticipate nu sunt posibile în România decât dacă Parlamentul respinge succesiv trei propuneri de prim-ministru, situație fără precedent. Iar consens între partide pe această temă nu există.

Pe ce mizează, în aceste condiții, Dacian Cioloș? Pe demisia fiecărui parlamentar.

„În Parlament nu au loc dezbateri, se iau decizii prin presiuni politice ale majorității, lumea iese în stradă și atunci eu cred că un politician responsabil, care ar vrea să lucreze în interesul societății și al alegătorilor pe car îi reprezintă nu văd de ce n-ar avea curajul să se întoarcă la alegători, ca să tranșăm lucrurile”, mai spune Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.