Dacian Cioloș, după întâlnirea cu Raed Arafat: Nu mă gândesc la demiteri, eu vreau să văd cum putem îmbunătăți sistemul

Guvernul nu urmărește să demită oameni, ci doar să rezolve problemele din sistem – dă de înțeles premierul.

Dacian Cioloș a făcut aceste precizări în contextul în care, ieri, secretarul de stat Raed Arafat a mers la Guvern pentru a explica modul în care s-a intervenit în cazul Colectiv.

Discuții vor fi și alți reprezentanți ai instituțiilor implicate în intervenția din octombrie anul trecut – a mai spus șeful Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu mă gândesc la o demitere sau la o numire, în contextul acesta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăți sistemul, în primul rând, pentru că acolo nu-i vorba doar de un om, e vorba de un sistem. Am cerut Corpului de Control  să aibă discuții de clarificare și cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Sănătății, să vedem ce date în plus avem față de concluziile pe care le-a tras Corpul de Control și, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuție cu toată lumea să vedem ce măsuri de îmbunătățire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a spus premierul.

Discuțiile pe acest subiect sunt unele civilizate – a adăugat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Multă lume are impresia că noi trăim, acolo în Guvern, într-un conflict permanent: să dăm afară oameni, să îi numim pe alții.  Nu, eu am avut discuții foarte civilizate cu domnul Arafat și cred că cei care au responsabilități în Guvern trebuie să-și concentreze atenția pe ceea ce e de făcut, nu pe tot felul de astfel de dezbateri”, a spus șeful Guvernului.

Amintim, Raed Arafat a mers luni la Palatul Victoria pentru a discuta cu reprezentanții Corpului de Control al Guvernului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne a dat detalii despre modul în care s-a intervenit în cazul incendiului.

Între altele, Raed Arafat susținea, în punctul de vedere trimis la Guvern, că ”improvizaţiile” despre care vorbește raportul Corpului de Control au avut un rol major în limitarea numărului de decedaţi în seara incendiului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS