Dacian Cioloș, după BREXIT: ”Nu va exista un impact imediat asupra românilor din Marea Britanie”

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au românii care muncesc în Marea Britanie şi că nu va exista un impact semnificativ, pe termen scurt, asupra economiei.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că ieşirea Marii Britanii din UE nu va avea un impact semnificativ, pe termen scurt, asupra economiei şi că românii care muncesc în Regatul Unit nu vor fi afectaţi în drepturile pe care le au în calitate de cetăţeni europeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România doreşte să îşi continue drumul european şi să fie un actor pro-activ. (…) Din prima analiza rezultă că nu va exista un impact economic, imediat semnificativ asupra economiei. (..) Nu va exista un impact imediat asupra drepturilor și obligațiilor, bineînțeles,  pe care cetăţenii români le au acolo în calitate de cetăţeni europeni“, a declarat Dacian Cioloş.

În același timp, premierul Dacian Cioloș a subliniat că ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar se va produce la capătul unui proces de durată – care poate dura cel puțin 2 ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Punerea în aplicare a deciziei pe care poporul britanic a luat-o se va face în timp, vor avea nevoie, conform primei analize pe care au făcut-o și instituțiile europene, de minimum 2 ani de zile pentru a negocia cadrul și condițiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în măsura în care autoritățile din Marea Britanie vor formalizaaceastă decizie printr-o solicitare formală pe care vor trebui să o facă către instituțiile europene”, a spus premierul.

Șeful Executivului a adăugat că situația economică a  României este, în acest moment, bună, dar că ar fi bine ca Parlamentul să se abțină de la luarea unor decizii politice în acest an electoral.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS