Confidenţialitate

Dacian Cioloș, discuții cu partidele în căutarea susținerii pentru guvern

Social democrații vor stabili duminică, în Comitetul Executiv Național, dacă votează sau nu guvernul de tehnocrați al lui Dacian Cioloș.

Liderul PSD Liviu Dragnea spune că așteaptă pînă atunci lista cu persoanele pe care premierul desemnat le va coopta în echipa sa și programul de guvernare.

La convorbirile din această seară, Liviu Dragnea i-a dat cîteva sfaturi lui Dacian Cioloș, de la cum să continue anumite măsuri ale guvernului Ponta , pînă la a-și alege cu grijă miniștrii.

Liderul PSD i-a transmis premierului desemnat  că va avea la dispoziție proiectul de buget pe 2016 elaborat de ministrul demisionar de finanțe, Eugen Teodorovici.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea, l-a sfătuit pe Dacian Cioloș să nu înceapă epurarea funcționarilor din eșaloanele 2 și 3 din ministere, pentru că riscă să paralizeze administrația.

 

 

UNPR a transmis, printr-un comunicat că în urma discuţiilor avute cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, Uniunea va sprijini noul Executiv atât la votul de învestitură, cât şi în Parlament, pe proiectele guvernamentale importante.

 

 

UDMR va susține guvernul de tehnocrați al lui Dacian Cioloș, spune președintele Uniunii, Kelemen Hunor, după discuțiile avute aseară cu premierul desemnat.  UDMR consideră că Dacian Cioloș trebuie să aibă mână liberă în a-și alcătui echipa și să aplice o serie de reforme- de la cea administrativă pînă la dezvoltarea infrastructurii.

În acest context, UDMR își oferă sprijinul pentru reformele din domeniul educației și sănătății , a anunțat liderul Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, UDMR îl acceptă în noul cabinet pe premierul interimar şi ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, însă nu şi pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a spus că Bogdan Aurescu nu poate fi numit tehnocrat pentru că a candidat pe listele PSD.

 

Minoritățile- altele decît cea maghiara- sunt gata să-i acorde un cec în alb premierului desemnat Dacian Cioloș. Asta a declarat liderul grupului parlamentar, Varujan Pambuccian, după întîlnirea avută cu potențialul prim ministru. Discuțiile s-au axat pe teme economice și de administrație.