Dacia livreaza primele ambulante in Angola

Ambulanțele fabricate la Mioveni au la bază structura modelului Duster, supraînălţată şi alungită cu 300 mm.

Ambulanțele Duster au rezultat în urma cooperării dintre echipele de specialişti ai Renault Tehnologie Roumanie (RTR) şi cei de la Romturingia. Vehiculul medical este o ambulanță de tip A1, aceasta fiind omologată conform normelor europene în domeniu.

Pentru realizarea ambulanței Duster, structura clasică a modelului a fost supraînălţată şi alungită cu 300 mm, prin extinderea consolei spate, oferind astfel spaţiul necesar pentru instalarea, în compartimentul creat în spatele locurilor faţă, a întregului ansamblu util pentru transportul unui bolnav şi a unui însoţitor, împreună cu echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor.

Primele vehicule Duster ambulanţă comandate sunt livrate în Angola, piaţă unde modelele produse de uzina de la Mioveni sunt comercializate sub marca Renault.

Proiectul de transformare care a stat la baza caietului de sarcini a vizat realizarea unui vehicul pentru transportul persoanelor bolnave care să fie adaptat exploatării în cele mai dificile condiţii de teren.