Confidenţialitate

“DA – ȘI CU ASTM POȚI FACE SPORT!” – o provocare lansată de echipa de handbal CSM București către echipa de DJ de la EUROPA FM, în cadrul unei activări speciale de Ziua Mondială a Plămânilor

Pe 25 septembrie a fost marcată Ziua Mondială a Plămânilor, ocazie pentru noi toți de a ne aminti să avem grijă de plămânii noștri, inclusiv cu ajutorul sportului. Astfel, 4 jucători din echipa feminină și 4 din cea masculină de handbal s-au antrenat cu niște “novici” în ale sportului – matinalii care dau “Deșteptarea”- George Zafiu și Luca Pastia, alături de producătoarea Viorica Stefan (ea însăși diagnosticată cu astm) și Dj-ița serilor cu “Stare de Bine”- Alexandra Gavrilă.

Împreună (sau, mai degrabă, unii împotriva altora, pe echipe) s-au încălzit, au intrat în atac la poartă, au făcut dribbling contracronometru și au aruncat mingea la coș. Pentru unii a fost un efort susținut, pentru alții – o sesiune light de antrenament, dar cea mai importantă a fost mișcarea în sine, o activitate benefică pentru plămâni și o formă de susținere a campaniei de conștientizare a astmului server.

Mai jos video-ul campaniei cu rezultatele provocărilor, dar și declarațiile “la cald” ale participanților:

 

Bolile respiratorii reprezintă o problemă și în România și facem referire aici și la astm – o afecțiune respiratorie cronică de care suferă aproximativ 1.000.000 de români, iar 1 din 10 pacienți se confruntă cu o formă severă a bolii.

 

Deși astmul este o boală cronică, deci nu poate fi vindecată, un plan adecvat de tratament permite persoanelor cu această afecțiune să se bucure de o viață normală și activă, inclusiv de sport.

Acesta este mesajul campaniei „e-astm sever”, un demers național de conștientizare a astmului sever căruia ne alăturăm.

Mai jos cateva informatii foarte utile oferite de Dr. Alexandru Steriade, medic primar pneumolog si Vlad Enăchescu, manager operațional CSM Bucuresti, invitați în matinalul Europa FM a doua zi după meci:

Mai multe detalii găsești pe www.eastmsever.ro