D.Trump: „Jurnaliștii de la The Sun au scris o știre falsă. Am și eu reportofon și pot dovedi că nu am criticat-o pe Theresa May”

A fost o zi extrem de importantă și tensionată în Marea Britanie, în contextul în care liderul de la Casa Albă, Donald Trump s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May într-un cadru oficial pentru a discuta despre un acord bilateral între SUA și Marea Britanie, odată ce țara iese din UE, la 29 martie anul viitor.

Dacă dimineață a creat vâlvă un interviu al lui Trump oferit publicației The Sun, în care spunea că: planul BREXIT va „ucide probabil” un acord comercial între Marea Britanie şi SUA – în această după amiază, într-o conferință comună cu premierul britanic, liderul de la Casa Albă a acuzat jurnaliștii de la The Sun că ar fi scris o știre falsă.
Între timp, în Londra au fost ample proteste, mii de oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de vizita lui Trump și de politicile sale.

În conferința de presă comună atât Donald Trump și cât Theresa May au părut foarte relaxați. Cei doi au discutat despre importanța securității și cooperării dintre cele două state pentru a opri terorismul.

Premierul britanic a subliniat că Marea Britanie şi Statelor Unite vor încerca să aprofundeze cooperarea după Brexit.

Sunt increzatoare ca acest acord transatlantic va sta la baza prosperitatii si securitatii tarilor noastre in ani ce vor veni.

Donald Trump a subliniat că premierul britanic face o muncă extraordinară, că este de acord cu viziunea Theresey May privind Brexit. Asta deși, într-un interviu acordat cu doar o zi înainte publicatiei britanice The Sun, acelasi Donald Trump a criticat-o pe Theresa May, considerând că planul pe tema Brexit, ar bloca orice viitor acord comercial între Marea Britanie şi Statele Unite.

Este o femeie foarte puternică, competentă și aș prefera să-mi fie prietenă, și nu dușman.

Întrebat de un jurnalist de ce s-a s-a răzgândit atât de repede, liderul de la Casa Albă a spus că jurnaliștii de la The Sun au publicat de fapt o stire falsă, și poate dovedi asta pentru că și el a înregistrat interviul.

Înregistrăm și noi interviurile cu jurnaliștii. Ce am spus eu a fost că vreau să fiu sigur că putem avea acordul cu Marea Britanie fără restricții.

Între timp, mii de britanici au ieșit pe străzile din Londra, unii au venit chiar din alte orașe, pentru a participa la un amplu protest împotriva lui Trump și a politicilor sale. Oamenii au fost zgomotoși, au scandat, au venit cu tobe și vuvuzele, lângă Parlament, în centrul Londrei dar și în fața clădirii unde e cazat președintele american.


Punctul culminant și așteptat de toți protestatarii a fost lansarea unui balon gigant, portocaliu, numit bebeluşul Trump, care redă chipul furios al liderului de la Casa Albă.

Este prima vizită oficială a cuplului prezidențial american în Marea Britanie și durează până duminică.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS