Confidenţialitate

Cyber Security – Summit Regional pentru Securitate Cibernetică la București

 

România are o mare oportunitate pentru a dezvolta securitatea cibernetică împreună cu SUA, ţara cea mai avansată în domeniu, a declarat premierul Victor Ponta la summitul Regional de Securitate Cibernetică. Evenimentul a început astăzi la Palatul Parlamentului și se va încheia miercuri.

Summitul este organizat de Ministerul pentru Societatea Informațională și Departamentul Comerțului al Statelor Unite.

 

La conferința Cyber Security sunt invitate 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau nu ale Uniunii Europene și NATO. La eveniment participă o deleganție a Statelor Unite, condusă de adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului de Comerț al Statelor Unite, Bruce Andrews , dar și premierul Victor Ponta:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Premierul  a mai spus că relațiile dintre România și Statele Unite depind de capacitatea celor două state de a asigura tehnologiile pentru a rezista  cel mai dificil şi complicat război pe care-l avem de purtat.

 Şeful Executivului a evocat posibilitatea dezvoltării unui parteneriat privat, între companii americane şi româneşti în domeniul securității energetice.
Ministrul de Externe,  Bogdan Aurescu a declarat că este necesară întărirea colaborării şi a schimbului de informaţii între statele din regiune pentru a face faţă atacurilor cibernetice.

” Rolul României de lider pentru Fondul voluntar de asistenţă pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, participarea la operaţiunea din Afganistan pot să reprezintă cauze pentru care ţara noastră să fie o posibilă ţintă a atacurilor cibernetice ” a afirmat şeful diplomaţiei de la Bucureşti.

 

 

Ministrul Societăţii Informaţionale, Sorin Grindeanu, a arătat că se impune o nouă paradigmă a culturii de securitate națională. El a adăugat că încrederea cetățenilor în serviciile online poate fi consolidată prin asigurarea unui grad ridicat al securității cibernetice.

Ministrul a mai precizat în cea de a treia zi a Summit-ului se va lansa Centrul de Inovare în Securitate Cibernetică.