Cutremurul de noaptea trecută s-a simţit puternic la Iaşi – de pe unele clădiri vechi din oraş au căzut mai multe ornamente.

Mai multe persoane au sunat la 112, solicitând ambulanţa în urma unor atacuri de panică. Si in Vaslui si Barlad a fost panica mare. Seismologii sustin ca in aceasta zona cutremurul a fost resimtit mai puternic.

Seismul de vineri noapte a avut, potrivit seismologilor, un mecanism destul de ciudat, cu efecte către nord-estul și estul României, ceea ce indică o rupere a faliei către această direcție. De aceea s-a resimțit destul de puternic la sol în Bârlad, Iași si Vaslui. În de pe unele clădiri vechi din oraş au căzut mai multe ornamente.

Două persoane au ajuns la spital cu traumatisme minore şi mai multe au făcut atac de panică. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au declarat că echipajele au intervenit pentru a degaja tencuiala ce a căzut de la un balcon, al unei clădiri vechi, în care nu locuia nimeni.

La Vaslui, cutremurul s-a resimţit puternic, mai ales la etajele superioare ale blocurilor turn. Locatarii au povestit că iniţial s-a auzit un zgomot puternic, apoi pământul a început să se zguduie şi mai multe obiecte s-au răsturnat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS