Cutremure în județele Maramureș și Satu Mare

Două cutremure cu magnitudini de 3,2 şi 3,5 grade s-au produs, azi-noapte, în judeţele Maramureş şi Satu Mare. Primul seism, de 3,2 grade pe Richter, s-a produs la ora 00.14 minute în Maramureș. Pământul s-a mișcat din nou, după doar 30 de secunde, în județul Satu Mare. Cel de-al doilea seism a fost mai puternic, având o magnitudine de 3,5 pe Richter.

Cutremurul din Maramureș s-a produs la o adâncime de trei kilometri și a avut epicentrul aproape de localitatea Săpânța. Cel de-al doilea cutremur a avut epicentrul în zona muntoasă dintre Săpânța și orașul Negrești-Oaș, după cum precizează Institutul Național pentru Fizica Pământului.

 

Alte patru cutremure, cu magnitudini între 3 și 3,4 grade s-au produs ieri în Ucraina la granița cu România la adâncimi între 3 și 7 km, iar sâmbătă a fost înregistrat un alt seism de data aceasta în Vrancea, cu magnitudinea de 3,4 grade pe Richter, la o adâncime de 100 de km.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS