Confidenţialitate

Turcia: Cutremur cu magnitudinea de 4,9 în apropierea Istanbulului. O persoană și-a pierdut viața

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 a lovit luni seară regiunea Marmara din apropierea Istanbulului, în Turcia. Seismul de magnitudine moderată s-a produs în districtul Yenice din provincia nord-vestică Çanakkal și a fost simțit în jurul orei 21:38 în întregul Istanbul, precum și în regiunile din proximitate. Un bărbat care a sărit de la etajul al doilea în urma unui atac de panică a fost grav rănit și a murit, scrie publicația Hurryet Daily News.

În urma incidentului, unii locuitori și-au petrecut noaptea în mașini.

Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a declarat că un bărbat de 27 de ani din Bursa a murit după ce a sărit de la etajul al doilea într-un atac de panică în timpul cutremurului.

În urma cutremurelor devastatoare de anul trecut care au lovit 11 provincii din sudul țării, provocând moartea a peste 53.000 de persoane, experții rămân vigilenți în ceea ce privește riscul unui dezastru major în regiunea Marmara.

Furnizând informații despre cutremurul din 4 martie, geologul Okan Tüysüz a precizat că locația evenimentului seismic corespunde unei ramuri a faliei Anatoliene de Nord, care s-a rupt în 1953.

„Din 1953, nu a existat o acumulare suficientă de presiune. Această falie se întinde de la Bandırma și Erdek până la Gemlik… Putem spune că posibilitatea producerii unui cutremur mare este redusă”, a precizat geologul Okan Tüysüz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Canalul Suez ar putea fi lărgit în urma unei inițiative a Egiptului. 12% din comerțul mondial se realizează prin acest canal | AUDIO