Confidenţialitate

Canalul Suez ar putea fi lărgit în urma unei inițiative a Egiptului. 12% din comerțul mondial se realizează prin acest canal | AUDIO

Egiptul vrea să lărgească printr-un nou proiect Canalul Suez pentru a scurta timpii din tranzit. Prin acest canal se realizează 12% din comerțul maritim mondial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Canalul Suez permite practic trecerea nevelor între Europa și Asia – din Marea Mediterană în Marea Roșie. A fost deschis în 1869.

Proiectul prezentat acum vizează transformarea acelor segmente pe care navigaţia se derulează pe o singură bandă. Este vorba de 50 de kilometri din partea de nord a canalului, respectiv 30 de kilometri în partea de sud.

Aceste tronsoare vor fi lărgite.

Momentan – este vorba de un proiect. Două firme lucrează acum la studiul de fezabilitate. Astfel de planuri au mai fost propuse de Egipt în 2021, când nava Ever Given a blocat tot traficul prin Canalul Suez timp de o săptămână.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România și Bulgaria continuă cooperarea privind gestionarea frontierelor și a migrației, după intrarea în Schengen. CE a lansat o finanțare de 85 de milioane pentru echipamente | AUDIO