Cutremur Italia: Un român, între persoanele decedate și alți doi români au fost răniți

Un român a murit în urma cutremurului din centrul Italiei. Informația a fost confirmată de Ministerul român de Externe.

Alți doi români au fost răniți, a precizat MAE.

De asemenea, alți 9 români au fost dați dispăruți de către rude.

Bilanțul victimelor cutremurului din centrul Italiei se ridică la 73 de morți și sute de răniți. Alte 150 de persoane sunt date dispărute.

COMUNICATUL MAE:

”Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopții, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistență consulară necesară în acest caz.

Totodată, menţionăm că, până în prezent, două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniţi și se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

Misiunea diplomatică română menține legătura permanentă cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma și de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la fața locului şi acționează coordonat în vederea obținerii de informații cu privire la existența altor cetățeni români, afectați de seism.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.”

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS